2009. november 19.

Meddőség a férfiaknál

A meddőség esetében köztudott adat, hogy azok a párok, akik képtelenek a gyermeknemzésre, 40%-ban a férfi, 40%-ban a nők, és 20%-ban mindkét fél egészségi állapota a felelős. Most itt főként a férfiaknál előforduló meddőségről szeretnék írni pár szót, de nagyon nem akarok bele merülni...

Sok férfi sajnos egyáltalán nem megy szűrővizsgálatra, pedig sok betegséget megelőzhetnének ezzel. Ráadásul a meddőségi kivizsgálásoknál a férfiak vizsgálata sokkal egyszerűbb, mint a nők esetében. Fizikai és spermium vizsgálat után, ha szükséges, vérvizsgálat következik, ahol hormon és genetikai vizsgálatot végeznek, esetleg egy ultrahang vagy röntgen segítségével szűrik ki a rendellenességet. A leggyakrabban a fiatalok here-visszér tágulata a problémák fő okozója, mely huzamos fennállása befolyásolja a férfiak nemzőképességét. Valamennyi férfi meddőségi problémát lehet orvosolni különböző módokkal, az életmódi tanácsoktól kezdve műtéti eljárásokig, attól függően, hogy a spermium mely kitételnek nem tesz eleget.



Amit Te is megtehetsz otthon:

A meddőség bizonyos fajtái férfiak esetében csupán életmódbeli változásokkal is orvosolható.
Ha a párok babát terveznek, fontos tudni, hogy a párok férfi tagjainak életformája is befolyásolja a születendő gyermek egészségét. A leendő apukáknak szintén nem ajánlott a nemi aktus alkalmával alkoholos befolyásoltság alatt lennie, valamint a dohányzás szintén kockázati tényező az ő részéről is. Szintén befolyásoló tényező  a stressz, nem megfelelő étrend. Ezekben az esetekben étrend kiegészítő segítségével is megoldható a probléma, melyet az utóbbi időben sokszor reklámoznak. (Én is megtaláltam a blogom oldalsávjában FER14. Ha hasonló problémával küzdötök, érdemes bővebben olvasni róla)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van