2011. február 28.

SZJA bevallás 2011

Sziasztok Kismamák!

Ne haragudjatok, amiért az elmúlt időkben nem jelentkezek új bejegyzésekkel, de a kismama-ügyintézések, a TGYS, GYED, GYES, családi pótlék és anyasági támogatások igénylése sajnos elveszi a sok időt, a maradék időmben pedig megpróbálok válaszolni Nektek a különböző cikkek mellett feltett (főként az ellátásokkal kapcsolatos) kérdésekre.
Tudom, ez nem mentség. Próbálok majd rajta változtatni.

(Ha Te is szeretnéd igénybe venni a fenti szolgáltatásokat, az elsoterhesseg.hu@freemail.hu címen) jelentkezhetsz. Teljeskörű, gyors, és olcsó ügyintézéssel szolgálhatok!!!)


Most éppen aktuális témáról szeretnék írni, ami szintén nagyon foglalkoztat benneteket (a feltett kérdések számából adódóan).


Ez pedig nem más, mint a SZJA bevallás kérdésköre.

- Kell-e SZJA bevallást beadni, ha csak GYED-en, GYES-en voltatok?
- Ki készíti el ezeket a bevallásokat? Stb, stb.Én nem akarom a teljes jogszabályt felsorolni nektek, az úgyis egy halom felesleges betűhalmaz................. csak azokat a jövedelem formákat sorolom fel, ami titeket biztosan érint:

SZJA (személyi jövedelem adó) bevallást kell készítened az alábbi jövedelmekről:
  1. munkabér, szabadságmegváltás, végkielégítés, prémium, jutalom,
  2. bérnek minősülő kártérítés,
  3. táppénz, tgyás, gyed, adóköteles baleseti járadék,
  4. álláskeresési járadék, segély, keresetpótló kiegészítés és keresetpótló juttatás,
  5. alkalmi munkavállalásból szerzett jövedelem meghaladja a 882.000 Ft-ot, egyszerűsített foglalkoztatásból szerzett jövedelem a 840.000 Ft-ot,

Nem kell SZJA (személyi jövedelem adó) bevallást készítened:

  1. 2011. január 31-ig munkáltató felé tett nyilatkozatban a munkáltatói adómegállapítást választotta, s így az ő bevallását a munkáltató készíti el és küldi el az APEH-hoz
  2. 2011. február 15-ig tett nyilatkozatával az egyszerűsített bevallást választotta.
  3. Adómentes juttatást kapott.
  4. Kizárólag adóterhet nem viselő járandóságot szerzett és ezen kívül más bevallás alá eső jövedelmet nem szerzett.  A kifizető által kiadott igazoláson szerepelnie kell, hogy a kifizetett összeg adóterhet nem viselő járandóságnak minősül. Ha van bevallás alá jövedelem, akkor az adóterhet nem viselő járandóságot is fel kell tüntetni, ilyen pl. a nyugdíj, gyes, gyet, anyasági támogatás nevelőszülői díj, ápolási díj, stb.
Most pedig: ha a fentiek alapján már tudod, hogy Neked kellene SZJA bevallást beadnod, de nincs ismerősöd, rokonod, aki ért is hozzá, akkor keress bátran az elsoterhesseg.hu@freemail.hu címen.
Vállalom mindenféle SZJA bevallás elkészítését igen kedvező áron, rövid határidővel!
Ha a kismama-ellátások igénylésével együtt rendeled meg, akkor 10% kedvezményben részesülsz!

 
Oszd meg barátnőddel, ismerősöddel, kismamatársaddal:
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van