2009. szeptember 23.

Terhesség hétről hétre - 2. hét

Mint azt a terhesség 1. hetének leírásakor említettem, a 2. hétben még nem vagy terhes.

Viszont a 2. héten már "történik" egykét dolog. Ekkor ugyanis megérik a petesejt, kilökődik a petefészekből, és elindul a petevezetéken keresztül a méh felé. A megtermékenyítés általában a 14. napon történik (az utolsó menstruáció első napját követő 14. napon) a petevezetékben.

Eközben a méh falán lévő nyálkahártya megvastagszik, felkészül a megtermékenyített petesejt beágyazódására. Ha viszont a megtermékenyítés mégsem következett be, akkor az a 28. nap körül leválik, és a menstruáció alkalmával távozik a szervezetből.


+ Egy kis fogamzási praktika:


Irigylem azon nőtársaimat, akik olyannyira ismerik saját testüket, hogy szervezetük legkisebb jelzéseire is felfigyelnek. Ugyanis vannak olyan nők, akik pici hasfájást éreznek azon az oldalon, amelyik petefészekben megérik a petesejt. Nem utolsó sorban ez remek alapul szolgál a terhesség tervezésében illetve nagyszerű fogamzásgátló módszer is, hiszen ők pontosan tudják, hogy mikor a legtermékenyebbek. Próbáljátok ki Ti is! Hátha mivel már tudjátok, hogy milyen apró jelre kell figyelni, nálatok is bejön!
A másik tünet, ami jelezheti, hogy peteérésed van, az a fehéres, tojásfehérje szerű folyás. Ez minden nőnél jelentkezik, tehát amikor ezt észleled, akkor biztos, hogy peteérésed van.


Kapcsolódó cikkek:

Előző hét: Terhesség - 1. hét
Következő hét: Terhesség -3. hét

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van