2009. augusztus 31.

Szülés után.....Aludj, amikor a baba alszik

Ha már szülés után vagy, akkor bizonyára ismerős lesz, miről beszélek, és talán Te is kimerültséggel küzdesz, ha pedig még szülés előtt, akkor jól figyelj, mert ez igen lényeges dolog lesz a szülésed után.


A szülés nem egyszerű dolog. Borzasztóan kimerítő, fárasztó, és sokáig tart a regenerálódás. Én magamban azt gondoltam előtte, hogy 6 hét? Ugyan, minek annyit pihenni! Egykét hét, (legfeljebb három), és helyre jövök! Gondolom, már sejtitek, hogy nem így volt.

Három hét után egyébként úgy éreztem, hogy már nem fáj (annyira) semmim, azonban ahogy elkezdtem volna "normális" életet élni, és visszatérni a rendes kerékvágásba, mindig elő-előjött hol ez, hol az. Sokkal fáradékonyabb voltam, nem volt jó a közérzetem, volt, hogy a vágás fájt megint jobban, vagy a hasam..... úgyhogy be kellett látnom, hogy időt kell adnom magamnak, és hogy az orvosok a 6 hetet nem a "gyengébbek" miatt találták ki, hanem mert ennyi idő kell a szülés utáni felépüléshez.

Javaslat: Ne hagyd figyelmen kívül tested jelzéseit. Adj időt magadnak a regenerálódásra. Ne most akarj konyhatündért játszani, a lakásnak nem kell csillogni, nem kell mindig gőzölgő étel az asztalra. Ráadásul nem csak a szülést kell kipihenned. Ott lesznek az éjszakai ébredések is, és azt is rém fárasztó megszokni, hogy megtörik az éjszakád (ráadásul ha nincs szerencséd, akkor nem csak egyszer-kétszer). Ahhoz, hogy türelmes, odafigyelő anyuka tudj lenni, pihenésre, alvásra van szükséged. Na már most ez egy módon oldható meg, mégpedig úgy, hogy Te is alszol, amikor a baba alszik. Nyilván nem kell napi 16 órát aludnod, csak amennyire szükséged van, és jól esik. Emellett nyugodtan kérj segítséget bárkitől. Hidd el, család tagjaidnak örömet fog okozni pár óra kisbabáddal, Te pedig ez idő alatt feltöltődhetsz, hogy ismét 100%-ig kipihent szerető anya lehess.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van