2009. augusztus 14.

Mit vásároljunk a kisbabának

A terhességi bevásárlással kapcsolatosan tehát már volt szó arról, hogy mikor induljunk neki, és javasoltam, hogy keressünk magunknak egy tapasztalt társat is, amikor elindulunk a kisbabánknak bevásárolni, (a hogyanról majd a későbbiekben lesz szó, mindenesetre érdemes lesz kipróbálnotok az én módszeremet, amivel ugyanazt olcsóbban is megvehetitek majd.)
de most szeretnék nektek adni egy támpontot, hogy nagyjából mire lesz szükségetek.
Nos ezeket szeretném most bemutatni, de ez több bejegyzésen keresztül fog tartani, mivel igen széles témakör. Sok mindenhez lesz hozzáfűzni valóm is, úgyhogy írok majd egy összefoglalót is, ahol felsorolás szerű bevásárlólistát kaptok.


Ezek között is csoportosítani kell, hogy mi az, amire mindenképpen szükségetek lesz, mi az, ami jó, ha van, és mi az, ami "luxuscikknek" tekinthető, de ha már egyszer gyerekünk van, és megtehetjük, miért is ne vegyünk meg neki.

(Korábban azt írtam, hogy a babának vásárolunk be, de természetesen lesznek benne dolgok, amiket csak Te használsz, de a terhességgel, szoptatással, babával kapcsolatosan. - Vagy hívjuk akkor terhességi bevásárlásnak)

Na lássunk neki:

1. Nélkülözhetetlen a babának vagy a kismamának, tehát a "Mindenképpen meg kell vásárolni" kategória.

A) Babaszoba - utazás:
  • babakocsi: erről nagyon jó kis összefoglalót olvashattok a Babakocsit netről oldalon. Érdemes elolvasni, minden lényege szempontot megtalálhattok
  • gyerekülés autóba vagy hordozó: ha olyan babakocsit vásároltál, aminek tartozéka a hordozó, szerencséd van, nem kell külön megvásárolnod, ellenkező esetben igen. Ha autós ülést veszel, 0 éves kortól legyen (még ekkor sem biztos, hogy megfelelő, ugyanis ezt 9 kg-ig menetiránnyal ellentétesen kell bekötni, de a miénket pl. nem lehet úgy teljesen fekvőbe állítani, ezért én mindenképp a hordozót ajánlom az első pár hónapra)
  • kiságy+ matrac+ ágynemű: A matrac lehet szivacs és kókusz matrac, a kókusz matrac előnyei: mosható, (elvileg) átlélegezhető, egészségesebb az élősködők szempontjából, de egy pár ezerrel mindig drágább (egyes helyeken duplája). Az ágyneműnél ne feledkezz meg kislepedőről a matracra, az nincs a csomagban.
  • pelenkázóra pelenkázó matrac/szivacs (nem tudom a pontos nevét) és egy vastagabb pelenka féleség, amivel leteríted, hogy nem legyen hideg a babának
  • kiskád + állvány+ szivacs: ajánlom, hogy a kiskádba vegyél egy fürdető szivacsot, amire a babát ráfekteted, így biztonságban érzi magát, és Neked is sokkal könnyebb, nem kell folyamatosan fognod az egyik kezeddel, nem csúszik ki a kezedből, nagyban megkönnyíti a fürdést, és a baba is szeretni fogja.


Mostanában fürdető hálót is ajánlanak, én azt nem használtam, nincs róla tapasztalatom, de vigyázz, mert nem minden kádhoz jó! Mivel Nekem fogalmam sem volt róla, hogy mik is ezek, csatolok hozzá egy pár képet.



(A fürdető karika csak nagyobb babáknak ajánlott, amikor már tud ülni, kinőtte a kiskádat, és a nagykádban fürdik egyedül.)

A következőkben szó lesz többek között még (a "mindenképpen szükséges" kategórián belül) a szoptatási kellékekről, babaruhákról, táplálkozáshoz szükséges eszközökről, és egyéb dolgokról.

Látogasd meg az oldalt legközelebb is.

Kapcsolódó cikkek: Bevásárlás terhesen a kisbaba érkezésére


Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van