2009. augusztus 11.

Társam a vásárlásban!

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, én nem igazán szeretek magamban vásárolni. Általában a párommal megyünk mindenhová, azonban tudtam, hogy a terhességgel kapcsolatos vásárlásban a kisbaba érkezésére készülésben ő nem igazán tudna nekem segíteni, hiszen neki sincs ebben tapasztalata. Tudtam, hogy jó volna valaki, aki már túl van a terhességen, és volt kisbabája. Anyukám viszont már régen volt terhes és fiatal anyuka, azóta eltelt pár év, és teljesen újak a módszerek és eszközök. Úgyhogy megkértem a nővéremet, aki már túl van a terheségen és a baba az első pár éven, így az üzletben ő segített az 50 féle cumisüveg és 400 féle kis kütyük közül kiválasztani azt, ami hasznos, és igazán praktikus, és elmondta, mi az amire valóban szükségem lesz a kisbabánál, mi az, amiből kettő is kellene, és mire nem lesz egyáltalán szükségem.

Jótanács: Ezért azt javaslom, hogy ha mentek vásárolni, kérjétek meg nővéreteket, barátnőtöket, unokanővéreteket, munkatársatokat, vagy valakit, aki már volt terhes és volt kisbabája, és a helyszínen tud válaszolni minden kérdésetekre. És még sajnos így is lesz olyan, amit feleslegesen veszel meg, vagy ami nagyobb baj, hogy nem veszed meg, mert nincs két egyforma terhesség. Hogy mire gondolok? Itt egy példa:

A barátnődnek volt elég teje, tudott szoptatni, így a tápszer készítésről és az ahhoz szükséges eszközökről fogalma sincs. Vagy épp fordítva. Megveszed a tápszerhez a két-három cumisüveget, de inkább két-három mellszívót kellett volna venned, mert majd azzal kelsz, és azzal fekszel (+ az éjszakai etetések után fejés :-(().
Szóval ezért mindkettőből venni kell, mert nem tudhatod, hogy melyikre lesz szükséged, de a későbbi bejegyzések között találni fogsz bevásárló listát is, amiben megpróbálom összegyűjteni számotokra hogy mit vegyél, mikor, mennyit, stb.

Hamarosan jelentkezem..... Addig is gondolkozz, kit kérhetsz meg, hogy menjen el veletek bevásárolni.

Kapcsolódó cikkek: Terhességi bevásárlás - Mikor
Baby blues - ha szülés után sírnod kell

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van