2009. augusztus 29.

Terhességi bevásárlás - II. fejezet

2. "Jó, ha van..." kategóriaElérkeztünk a terhességi bevásárlás második kategóriájához, amiket nem kell feltétlenül megvásárolnod, de jó ha van, hiszen nagy segítséget nyújthat Neked, mikor megszületett a baba (vagy a szopipárna még terhesség alatt is).

Tehát a lista:

 • mérleg: itt arra a mérlegre gondolok, amit a baba születése után használhatsz
  annak mérésére, hogy mennyit evett a baba. Ugyanis minden anyuka azon aggódik,
  hogy vajon eleget evett-e az ő kicsikéje, és Te akár mennyire is nem vagy
  aggódós, ezen biztosan aggódni fogsz. De! Mielőtt nyakadba veszed a várost, és
  elindulsz babamérleget beszerezni, kérdezd meg a védőnődet, hogy a Ti
  városotokban, falutokban van-e lehetőség arra, hogy adjanak Neked egyet kölcsön
  az első pár hétre, ugyanis ők szoktak több babamérleget is beszerezni. Utána
  pedig eldöntheted, hogy veszel-e, mert úgy vagy nyugodt, ha tudod, mennyit
  evett, vagy nincs rá szükséged.

 • szopipárna: Ez egy igen hasznos terhességi kellék is. ugyanis az utolsó hónap(ok)ban már nem tudod, hogy feküdj a nagy pocakoddal, sehogyan sem jó, fáj a derekad, nem kapsz levegőt, dagad a lábad......., és még sorolhatnám, ez a szopipárna azonban sokaknak segít. Ezt ugyanis úgy tekered magad köré, derekad vagy lábad alá, ahogyan akarod. Ha pedig megszületett a baba, akkor pedig nagyon kényelmes vele a szoptatás, vagy ha leteszed a kisbabát az ágyra, köré tekered, hogy le ne guruljon, stb, stb. De erről olvashattok még többet, a lap bal oldalán található hirdetősávban megtaláljátok a szopipárna honlapot. Kattints rá, érdemes megnézni, ott még több infót kaphattok erről. Pihentető alvás, meghitt hangulatú etetés, a leggondosabb szülőknek

 • szobahinta: Ennek több fajtája létezik, de általában a babák nagyon szeretik. Van olyan babahinta is ami zenél, feje fölött forgókával, ami leköti, a hintázás pedig ringatja, megnyugtatja, amellett kifejezetten fejleszti az egyensúly érzékét is. Ha éjszaka felébred, és nem alszik vissza (mint ahogyan ez történt nálunk is), csak ebbe beleteszed, és ő ringatózás közben majd elalszik. Nekem sok álmatlan órát mentett meg, ami számomra már magában megérte. Ez viszont nem olcsóság, én ajánlom, hogy nézzetek szét a vaterán, vagy tesz-vesz oldalon.(Regisztrálhatsz, ha rákattintasz a bejegyzés alján lévő vatera ikonra.)

 • kenguru, vagy hordozó kendő: Ha szerettek sokat kirándulni, ahová nehézkes a babakocsit vinni, vagy csak azért, hogy ne mindig a babakocsiban legyen, és neki is kellemesebb, ha nem mindig a babakocsiban kell feküdnie, (amíg ülni nem tud) akkor ez igazán nagyon hasznos baba-mama termék

 • pihenőszék: Ez egy újabb fajta találmány, a baba saját magát ringáztatja azzal, hogy mozgolódik, és ez nem terheli a gerincét. Emellett kicsi és könnyű, tehát könnyedén viheted magaddal a nappaliba, konyhába, stb.

 • forgóka (ágy fölé): ezt a kiságya fölé függesztve remekül leköti a baba figyelmét, és zenél is.

 • zenélő plüss figura: Ha van kedved, (most amíg terhes vagy), vegyél egy zenélő plüss figurát, és tedd a pocakodra. Figyeld, hogy reagál-e rá! A babák szoktak mocorogni, bökdösni, rugdosni a zenére. Később, ha megszületik, és sír, ettől a zenétől biztosan megnyugszik, mert már ismerős lesz neki a dallam.
  A bébikomp, etetőszék, járóka, hintaló, kisbicikli, iskolatáska, miniszoknya, :_)))) stb. még nem kell. Elég, ha ezeket megveszed később, ezekre még gyűjthetsz! Egyenlőre elég, ha ezeket beszerzed.

  (Ha valami hasznos baba-mama holmi kimaradt, és eszembe jut, majd beszúrok még róla egy bejegyzést)

Kapcsolódó cikkek: Ajánló: (pampers)

Terhességi bevásárlás - babakelengye, babaholmikNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van