2010. június 12.

Friss hírek a GYES-ről - Visszaállítja a FIDESZ?

GYED-GYES rendszer újra 3 éves lesz? Vagy csak 2012 után lép életbe? Visszamenőleg lesz módosítás?

Az új kormány megalakulása óta kismamák ezreinek szájából hangzottak el a fenti kérdések, válaszokat azonban nem kaptunk - eddig.


Épp most néztem át a friss híreket, és végre megtaláltam a FIDESZ egyik államtitkárának nyilatkozatát a GYES-ről. Korábbi nyilatkozatok szerint azt hallhattuk, hogy az első intézkedések egyike lesz a kismamákat leginkább érintő törvény módosítások visszaállítása.
Most viszont azt olvastam, hogy a GYES, (mely 2010. május 1-jétől csak a baba 2 éves koráig jár) 2012-től állítják vissza, s még nem lehet tudni, hogy pontosan milyen módosításokkal, és milyen feltételekkel. Vajon minden a régi lesz, vagy a biztosítási jogviszony napjainak számát is megváltoztatják-e? Ez sajnos továbbra is nyitott kérdés maradt. Más hírek szerint viszont azt láttam, hogy azért pont 2012-ben foglalkoznak a kérdéssel, mert akkor telik le pontosan a két év, tehát mindenki számára biztosítani tudnák a feltételeket.
Hogy valóban így lesz-e, és lesz-e visszamenőleg változás? Ez sajnos továbbra is nyitott kérdés maradt.

A családi pótlékban is változások történtek, melyet az új kormány két részre választott: nevelési ellátás és iskolázási támogatásra. Ezért azonban szigorú feltételt szabtak, hogy a gyerek valóban járjon be az iskolába.


A teljes cikket itt olvashatjátok el!

Oszd meg barátnőddel, ismerősöddel, kismamatársaddal:
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

3 megjegyzés:

  1. Sziasztok!

    Mi 2011. februárjában várjuk a babánk születését. Nagyon bíztunk Orbán Viktor kijelentésében, miszerint az első intézkedései között lesz a GYED-GYES rendszer visszaállítása 2 évről 3 évre, ahogyan az eddig is volt. Most pedig arról van szó, hogy csak 2012-ben állítja vissza? Akkor ismét hazudtak nekünk és nem sok jót igér az amúgy is bizonytalan jövő. Sajnos nálunk nincsen bölcsöde és az óvoda is korlátozott tagsággal bír, tehát reménytelen helyzetben leszünk...

    VálaszTörlés
  2. A legutóbbi nyilatkozatok szerint 2012-ben foglalkoznak a dologgal, de visszamenőleg..... Tehát az valószínűsíthető, hogy 2012-ben a 2010. május után született babákra (anyákra) is vonatkozni fog a változtatás.... Úgyhogy van remény...

    VálaszTörlés
  3. Na igen, a remény hal meg utoljára.
    Visszamenőleg? Volt már valaha ilyenre példa, hogy visszamenőleg változtattak? Nem hinném.
    De a rendszerváltás óta reménykedünk és minden csak egyre rosszabb lesz a "magyaroknak"...
    Hogyan vállaljon így az gyereket, aki nem milliárdos és nincsenek olyan nagyszülők akik tudnának vigyázni a babára, amíg a szülők agyondolgozzák magukat? Hová fogok tenni egy kétéves gyereket, ahol nincsen bölcsőde és az óvodába sem fér be? Na ez itt a kérdés!

    VálaszTörlés

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van