2010. június 23.

Terhességi teszt - Melyik - Mikor mutatja ki

Egy kis kiegészítést szeretnék tenni egy korábbi bejegyzéshez a terhességi tesztekkel és a HCG hormonnal kapcsolatosan.

Sok kismama - vagy leendő kismama - kérdezi, hogy melyik terhességi teszt a legjobb, melyik a legbiztosabb, és melyikkel lehet leghamarabb kimutatni a terhességet. Nos ez attól függ, hogy a terhességi tesztek mennyire érzékenyek, ugyanis minél érzékenyebb a teszt, annál korábbi terhességet is képes kimutatni a teszt. Sajnos azonban ezzel együtt megnő a tesztek tévedésének aránya is.

Mégegyszer csak ismétlés képpen, vagy aki a másik bejegyzést nem olvasta:
A terhességi tesztek a szervezetben termelődő HCG hormont mutatják ki, amely az érett petesejt megtermékenyítését követően kezd el termelődni a nő szervezetében akkor, amikor az embrió beágyazódik a méhfal megvastagodott nyálkahártyájába. Így tehát a terhességi teszt kb. a megtermékenyítést követő 10. napon lehet leghamarabb pozitív, de a biztos eredmény érdekében a legjobb a kimaradt menstruációt követően 1-2 nappal tesztelni. (A korán végzett tesztek ugyanis egyaránt adhatnak hamisan negatív, de egyes esetekben hamisan pozitív eredményt is.) A terhességi tesztet mindig reggeli vizeletből végezzük el, mert abban nagyobb a HCG hormon koncentrációja.
A terhességi tesztek tehát a HCG hormont mutatja ki a vizeletből, amit mlU/ml mértékegységgel mérünk (1 ml vizeletben megtalálható HCG). Azt, hogy egy  teszt mennyire érzékeny, láthatjuk a dobozon is, ami ma már 10-100 mlU/ml körüli érték. (Tehát minél kisebb a szám, annál  hamarabb képes kimutatni a teszt a terhességet.) A legérzékenyebb tesztek képesek a vizetlebõl már 10 u/ml egység HCG hormont is kimutatni! Amelyik csak 50-100 egységtõl mutatja ki a terhességet, akkor lehet, hogy a korai szakaszban tévesen negatív eredményt kapsz.



Most szeretnék bemutatni a terhességi tesztek közül néhányat, hogy melyik tesztnek milyen az érzékenysége, egy-két jellemzővel, árral, és egy-két képpel:

Terhességi tesztek fajtái:


Qupido: 10 mlU/ml (1600-1700 Ft, a nap 24 órájában végezhető)
Rapi preg corax: 20 mlU/ml
Rapi preg direct: 20 mlU/ml
Gabriel: 20 mlU/ml (800-900 Ft)









Gabriel after 3: (1200-1300 Ft)
HCG: 20 mlU/ml
Medi-lab (1 és 2 db-os kiszerelés): 20 mlU/ml (4-500 Ft/db)







Medi-preg: 20 mlU/ml (800 Ft) vizeletsugárba tartható, azonnal kimutatja)
 





CORAX tesztcsík: 20 mlU/ml (300-500 Ft)
CORAX kazettás: 20mlU/ml (700 Ft)
Pregnancy: 20 mlU/ml (700 Ft)

Lily: 25 mlU/ml (500-800 Ft)





Pregnasens: 25 mlU/ml
Clear blue: 50 mlU/ml (1600 Ft) (Vélemények szerint ez abszolút biztos, egy perc alatt kimutatható, és a nap bármelyik szakában végezhető - elég érdekes ez a számok ismeretében nem?)





Oszd meg barátnőddel, ismerősöddel, kismamatársaddal:
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

7 megjegyzés:

  1. Kedves "Terheslap.hu"!

    Gabriellel megbizhato a teszt eredmeny az aktus utan a 14. napon?
    Valaszat elore is koszonom.
    "Egy 29 eves lany"

    VálaszTörlés
  2. Véleményem szerint a Mo-n kapható tesztek közül mind kimutatja a 14. napon, de ha biztos akarsz lenni, próbálj még egy tesztet pár nap múlva...

    VálaszTörlés
  3. Szia! a ciklusaim 28-32 naposak, több vagy kevesebb soha, csak a kettő között. 4 napja késik a mensim, 2 napja hánytam, feszül a mellem, fehér kis dudorok vann körülötte, szurkál a hasam, puffadás érzetem van. megszakítással voltunk együtt. ma csináltam egy facelle tesztet, negativ lett. ez valós eredmény lehet, vagy van esélyem a babára még?

    VálaszTörlés
  4. Ezt a tesztet sajnos nem ismerem!Próbálj egy másik tesztet! Akkor az eredményt már majdnem veheted biztosnak!
    Ja igen! És a megtermékenyítés óta (mióta együtt voltatok) eltelt már 14 nap? Mert minél több nap telik el, annál biztosabb a teszt eredmény.Ha még nem, akkor a teszt mutathat tévesen negatív eredményt!

    VálaszTörlés
  5. Szia.júli.5-11-ig menstruáltam,júli.18-án voltunk együtt 20-án volt ovum.aug.4-én kellett volna megjönnie de semmi.reggelente hányingerem van fájnak a melleim és tegnap előtej szivárgott.a teszt még negatív.x-epillel teszteltem.lehet hogy korai volt még?ja és 30 naposak a ciklusaim

    VálaszTörlés
  6. Szia. Nekem januar 17en volt az utolso mestruaciom. Februar 1-en volt egy kicsi barnas folyasom es ra harom napra atlatszo folyasom volt es van is azota es most meg mindig nem jott meg a mestruaciom.Neha van hanyingerem es vagy ket napja fajdogal a hasam alja egyszer -egyszer. Csinaltam terhessegi tesztet ami negativ let. Van eselyem hogy terhes legyek?

    VálaszTörlés
  7. sziasztok!!!nekem egy fura kérdésem lenne remélem tud valaki segitteni!!!lehetséges az,hogy 5hetes terhessen egyik nap itt pozitiv és a HCG pozitiv uzána nap meg itt poziti HCG negativ??????és ennek i lehet az oka?????????????

    VálaszTörlés

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van