2010. július 16.

Kánikula - terhesség - kismama

A napokban tapasztalt őrült hőségre való tekintettel úgy gondolom, feltétlenül beszélnünk kell arról, hogy a kismamák a kánikulában fokozottan figyeljenek magukra s egyben kisbabájukra.

Mik azok a dolgok, ami segíthet átvészelni a hőséget a terhesség alatt?

Folyadék:
A kánikulában legfontosabb a nagyon sok folyadék bevitele, mely lehetőleg 2-3 liter legyen a felnőtteknél. Ez lehet folyadék, lehetőleg ne cukros üdítő formájában! Szintén segít a folyadék visszapótlást a lédús gyümölcsök fogyasztása, de csak mértékkel, és ne csak gyümölcsöt fogyasszatok! Az ödémásodásra hajlamos kismamáknak sem kell megvonni maguktól a folyadékot, a szervezet ugyanis a kicsiből is visszatartja a vizet.... Úgyhogy igyon mindenki nyugodtan!
A folyadék hőmérséklete ne legyen túl hideg! Ugyanis ha hűtőből iszol, lehűl a szervezeted, és még melegebbnek érzed a levegőt!

Vitaminok
Megfelelő mennyiségű vitamin mennyiségének bevitele most még fontosabbá válik, de nemcsak gyümölcsök, hanem zöldségek formájában is!
 
Fürdő, vízpart:
A kismama is nyugodtan mehet fürdőbe, strandra, de lényeges, hogy a terhesség alatt sem ajánlott sem a túl meleg, sem a túl hideg víz, valamint a termálvizek sem  (pláne, ha nem ismerjük a víz összetevőit).

Hűsítő zuhanyok!

Naponta több alkalommal vehettek langyos zuhanyt.... Nem is kell teljesen megtörölközni, csak a törölközőbe betakarózva próbáljátok hűsíteni magatokat...

Napozás:
Mint mindenki másnak sem, de a kismamáknak mégúgysem ajánlott a napozás. Főként azért sem, mert a terhes nőknek a hormonháztartás változása következtében még érzékenyebb a bőre, gyakrabban előfordul a napallergia, s az egyébként is igénybe vett bőrnek az UV sugárzás nélkül is "van elege"....
A nap jótékony hatásából a hűvösben, árnyékosabb helyeken is jut elég... A napbarnított bőrre pedig lesz még más alkalmasabb nyár....
A fényvédő krémeket azonban mindenképpen vigyétek magatokkal, és minél nagyobb faktorú krémeket használjatok!

Öltözködés:
Szerencsére a mai trend szerint a kismamáknak már nem zsákokban kell megjelenniük, ha nő a pocakjuk, hanem csinos ruhákkal árasztanak el minket. A hőségre való tekintettel azonban egy megfelelő ruhadarab kiválasztása sokkal komfortosabb lehet,  inkább azt a szempontot vegyétek figyelembe, hogy laza, lezser, lenge ruhákat válasszatok, mely nem tapad, s elsősorban a pamutot részesítsétek előnyben.Ehhez a témához találtam egy nagyszerű videót Kismamák a kánikulában címmel. Igaz a videó nem 2010-es, hanem 2008-as, de mivel a kánikula 2008-ban is, mint minden évben nagy meleggel járt, és akkor is voltak kismamák, így ez minden évben nyáron aktuálissá válik a kismamák számára.... Ha hasznosnak találod a cikked, oszd meg ismerőseiddel, küldd el nekik e-mailben, vagy kattints a tetszik gombra a szöveg alatt, hogy a kismamatársaid tudják, érdemes-e elolvasniuk a bejegyzést! Köszi!

Oszd meg barátnőddel, ismerősöddel, kismamatársaddal:
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van