2009. június 29.

Terhesség első jelei - pótbejegyzés

Kiegészítő a terhesség első jelei címmel írt bejegyzéshez - a gyakori vizelési inger és oka

Bocsi, de a napokban jutott eszembe, hogy a terhesség első jeleiről írt bejegyzésemből kihagytam egy nagyon fontos info-t. Pedig ez nálam is a terhességem harmadik jele volt, még mielőtt elvégeztem volna a terhességi tesztet. Ez pedig nem más, mint a gyakori vizelési inger. Szokták kérdezni, hogy mi az a gyakori? Hát a saját, korábbi vizelési ingereidhez, szokásaidhoz képest gyakoribb, mint korábban. Nem lehet számszerűsíteni.

Ez a jelenség egyébként végig kíséri az egész terhességet. A terhesség eleje felé a jelenség oka, hogy a testedben lévő folyadék mennyiség növekszik, valamint a méhed is növekszik, egyre nagyobb helyet foglal, s így a húgyhólyagot folyamatosan nyomja. Ez a terhesség középső szakaszában csökken, mikor a szervezeted megszokja a változásokat. Majd a vége felé, amikor a gyakori vizelési inger oka, hogy a baba leszáll, egyre súlyosabb, s olykor egész testével szó szerint rátelepszik a húgyhólyagodra, vagy pedig legfőbb szórakozása, hogy éppen azt rugdossa. Ekkor aztán jön a nemalvás, amikor egy éjszaka 10-szer látogatod meg a mellék helyiséget, stb.

Az eredeti a Terhesség első jelei - terhes vagyok? bejegyzést itt olvashatod el.

Kapcsolódó cikkek : Terhesség jelei II. -terhességi tünetek a teljes 9 hónap alatt
Baby blues - Ha szülés után sírni kell
Terhességi bevásárlás 3.rész - Babaholmik, babakelengye

3 megjegyzés:

  1. Szia! Mikor latszik a pocakon eloszor a terhesseg?

    VálaszTörlés
  2. Pár hetes terhes vagyok az első kisbabámmal és csak 3 napja tudok róla. Mielőtt kiderült volna, lázas voltam (37-38 fok), mandulagyulladásom és felfázásom is volt és antibiotikumot szedtem. Szeretném tudni, hogy ártottam-e ezzel a babának? Most pedig elég kellemetlen, erősen feszülő érzést érzek a bal petefészkemnél állandó jelleggel. Mi okozhatja ezt??? Köszönöm a segitséget!

    VálaszTörlés
  3. sziasztok memzi elott vagyok 5 nappal ma reggeltol szurkall a hasam fejfajas hanyinger tobbet pisilek mint szoktam mellem faj.de a teszt negativ.szeretnenk kisbabat de felek hogy megjon

    VálaszTörlés

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van