2009. július 8.

Terhesség és napozás

Szabad-e napozni terhesség alatt?

Nem kertelek, az orvosok többsége nem ajánlja! A magyarázatot persze egy csomó tudományos mondat rengetegbe belecsomagolják, hogy véletlenül se értse meg a kismama pontosan. Én megpróbálom elmondani konyha nyelven, amit értek belőle.


UV SUGÁRZÁS

Szóval: nem azzal magyarázzák, hogy közvetlenül az UV sugárzás a veszélyes. Ugyanis az nem hatol túl mélyre a bőrben. De semmiképpen sem ajánlják...... Aztán hozzá teszik, hogy a méh fala azért elég közel van, és semmi esetre sem kockáztassunk. Hát szerintem sem éri meg.






FÉNY
Ráadásul szerintem maga a fény sem tesz jót. Gondolj bele! De most tényleg próbálj meg belegondolni!!!!

Szegényke elvan a maga kis árnyékos birodalmában, ott úszkál, egyszer csak anya úgy gondolja, hogy barnulni kellene egy kicsit, különben nagy fehér bálna maradok.... így anya kiül a napra.... neki meg felkapcsolnak az arcába egy vakító "lámpát".... és meleg is van..... ugye, már nem is akarsz napozni? Ez volt a célom.


MELEGEDÉS - HŐ

Valós probléma a napozás körül szintén a hőmérséklet emelkedése, mint a fürdéssel kapcsolatosan. Sokan azt hiszik, elég letakarni a hasat egy törölközővel, de a felmelegedés nem csak közvetlenül a hason keresztül érvényesül, hanem a vérárammal is felmelegszik a méh. Amit ugye már tudunk az előző bejegyzésekből, hogy káros. (Most hallottam, hogy dédanyáink egyik eszköze az otthoni abortuszra éppen a has, a méh melegítése volt. Azért tudtak, ha akartak, nem???)




MÁJFOLTOK

A kismamák nagy része küzd a terhesség alatti májfoltok kialakulásával, melyek elsősorban a hormonok hatására alakul ki. Ezek a szeplőhöz hasonló alaktalan, nagyobb méretű barna foltok, melyek leggyakrabban az arcon jelentkeznek. Ráadásul ezek is, mint a szeplők, a napsugarak hatására erősödnek. Tehát már csak ezért sem éri meg terhesség idején a napozás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van