2009. július 2.

Terhesség és strand

Mehetek strandra terhesség alatt?
Most egy kis aktualitás a nyár közepén, sok kismama keresi a kérdésére a választ az interneten, és a google-ben: terhesség - strand? vagyis hogy mehet-e strandra, fürdőbe terhesen a kismama.

STRANDOLÁS:
Mikor terhes voltam, én is feltettem ugyanezt a kérdést a nőgyógyászomnak. Azt mondta nyugodtan mehetek, de a forró vizet kerüljem és a meleg vízben ne legyek túl sokáig: 10-15 percnél tovább. Ugyanis a meleg víztől átmelegszik a méh, és ez nem jó a babának. A terhesség elején pedig veszélyes is, mert vetéléshez vezethet, a meleg hatására ugyanis megrepedhetnek a vér erek, és megindulhat a vérzés. Később pedig a terhesség vége felé a szülés is beindulhat. Ezért ezzel legyetek tényleg nagyon óvatosak!!!!! ÉS NE CSAK STRANDON! Otthon se feküdjetek órákat a jó forró vízben, tudom hogy jól esik, de lesz még rá bőven alkalmad - csak nem most, hanem majd 9 hónap múlva.
(Terhesség alatt leginkább a gyors frissítő zuhany az ajánlott.)

Viszont hallottam negatív véleményeket is a terhesség alatt strandolásról, ugyanis terhesség alatt a hüvely természetes védekező képessége lecsökken, és nagyobb a fertőzések veszélye. biztos vagyok benne, hogy ez valós félelem, de szerintem kicsi az esély. Ezt neked kell eldöntened
Van, aki azt kérdezte, hogy tamponnal jobb-e?
Semmiképpen sem, ugyanis a tampon megszívja magát vízzel, és még jobban bevezeti a vizet.

ÚSZÁS:
Sok cikket olvastam arról is, hogy terhesség alatt az egyetlen sport, amit igazán ajánlanak, az az úszás. Ugyanis azonkívül, hogy minden testrészedet átmozgatja, nem terheled a megnövekedett testsúlyoddal az ízületeket és a csontokat. (És egyesek szerint a baba is érzi az ő saját közegét, és jól érzi magát az úszás, fürdés, strandolás alatt.)


A következő bejegyzésben olvashattok egy kicsit a napozásról és adok egy ötletet a fürdőruha választáshoz is.

Kapcsolódó cikkek: Baby blues -Ha szülés után sírni kell

1 megjegyzés:

  1. És mit gondolsz a természetes vizekben való strandolásról, terhesség alatt?

    VálaszTörlés

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van