2009. július 29.

Kismamák étrendje

avagy szabad-e fogyókúrázni vagy diétázni terhesen

Még egy kis kitérő a vásárlási tanácsok előtt, ugyanis sokan kérdezik, hogyan kell táplálkozni, mit kell enni, szabad-e diétázni, fogyókúrázni terhesség alatt.

Nos ez egy nagy témakör lesz, erről majd később szeretnék írni, egy konkrét kérdésre azonban válaszolnék:

A 90 napos diétát, vagy szokták szétválasztós diétának is nevezni, tilos kismamaként terhesség alatt elkezdeni, vagy ha a diéta alatt derül ki, hogy terhes lettél, akkor hagyd abba. A kisbaba egészséges fejlődése szempontjából ugyanis az a legfontosabb, hogy a magzat valamennyi szükséges tápanyaghoz hozzájusson. És itt a lényeg a mindenféle és elegendő mennyiség, amit a 90 napos diétával nem tudnál biztosítani. A legjobb egyébként, ha az étrendet megfelelően kialakítod, és az összes tápanyagot, vitamint étkezéssel viszel be a szervezetbe, de persze vitamin szedéssel is pótolhatod a szervezeted számára a szükséges anyagokat. A vitaminokról itt olvashatsz többet, hogy mikor érdemes elkezdeni, vagy milyet szedjél, stb.

DE!!!!! A terhesség alatti megfelelő táplálkozás nem azt jelenti, hogy degeszre kell enned magad ahhoz, hogy a kisbabád megfelelően fejlődjön. Igenis oda kell figyelni a kilókra! Megfelelő étrendet kell kialakítanod, de mint mondtam, erről később szeretnék majd írni.


Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

1 megjegyzés:

  1. én most a 9. hét végén járok, de 2-3 óránként olyan irtózatos éhség tör rám, hogy nem bírom türtőztetni magam. És nem kívánok, csak komoly kajákat, holmi gyümi, vagy rántotta nem elég. Ilyenkor mi a teendő?

    VálaszTörlés

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van