2010. április 12.

Terhesség - Szülés - Ügyintézés

Nos, nagyjából ez a sorrend, amikor az ember fia babát vár...

"A terhesség és szülés se kutya, de az ügyintézés!"
"Miért bonyolítják meg ennyire?"
 "Az a sok rohadt papír......"

Olyan sokszor hallottam már ezeket a mondatokat....És nem véletlenül. Kicsiny országunk igencsak híres a bürokráciájáról és a hivatalos ügyintézés útvesztőiről.

A családi támogatásokkal, GYED, TGYS és ezeknek a 2010-es évi változásaival kapcsolatosan rengeteg kérdés érkezett hozzánk. Éppen ezért tartom szükségesnek, hogy erről a témáról többet beszéljünk, hiszen ez fontos a kismamák számára, hogy előre tudják, mire számítsanak mind anyagi téren, mind egyéb tennivalók terén. A magyar átlagember azonban lényegesen keveset tud az efféle dolgokról. Ezért új sorozatot indítunk a témával kapcsolatban. Pontról pontra átrágjuk magunkat a szüléssel kapcsolatos ügyintézésen, papírmunkán, és egyéb teendőkön, amik általában egyébként az apukák feladata szokott lenni. S remélem, ezzel sok segítséget nyújtok nektek...

  • TGYS, GYED, GYES igénylés, jogosultság
  • egyszeri anyasági támogatás
  • családi pótlék
  • a baba személyes iratai (születési anyakönyvi kivonat, lakcímkártya, TAJ kártya, babakötvény, adóazonosító, egészségügyi kiskönyv, stb)
  • egyéb intézni valók...
Ezekkel kapcsolatosan már írtam egy összefoglaló cikket, de most részletesebben kitérünk minden témára és főként a hogyan oldalról közelítjük meg a dolgokat.

Először is olvassátok el a korábbi cikket  GYED, GYES, TGYS  összege - Mennyit kapok címmel és ha bármi nem világos számotokra, azt írjátok meg bármelyik bejegyzés megjegyzései között, és a most induló sorozatban részletesen kitérünk a kérdésre.


Oszd meg barátnőddel, ismerősöddel, kismamatársaddal:

Add a
Twitter-hez  Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez
Oszd
meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van