2009. május 24.

Mihamarabb menjünk nőgyógyászhoz!

Ha nem sikerül a baba, és nem jön össze a terhesség...

Sajnos azt kell mondanunk, manapság egyre több a meddő pár, Magyarországon 10-15%. Ez a szám borzasztó nagy. De mit is jelent a meddőség? Ha rendszeres szexuális élet mellett a nő nem lesz terhes 1 éven belül. Tehát valójában a meddőség nem azt jelenti, hogy soha nem lehet kisbabája!!!! Ugyanis az esetek majdnem 95%-nál van megoldás a terhességre. A lényeg, hogy ne essetek kétségbe! Ti miért tartoznátok abba a maradék 5%-ba.


Ha nem sikerül a baba, nőgyógyászhoz kell menni, vagy ha van a közelben, meddőségi központban kell jelentkezni!!! KELL! Hogy mikor? Általában a nőgyógyászok azt tanácsolják, hogy 1 év múlva. De ha úgy érzed, hogy kezdesz elkeseredni, hogy nem sikerül a baba, és nem leszel terhes, és ez zavar...... aggódsz miatta.... és már sokszor eszedbe jut, hogy mi lesz, ha soha nem lehet gyerekem...., és miért pont én......Akkor menj!


Saját tapasztalatom: Én például nem vártam egy évet, (csak 8 hónapot, de azt is kár volt)! Kiderült ugyanis, hogy pajzsmirigy alulműködésem van, ami megakadályozta a teherbe esést. Ezt napi egy szem gyógyszerrel helyre lehet állítani, és utána jöhet a baba. Miért vártam volna tehát? Hogy teljen az idő?!

Azt tanácsolom Nektek is, ne várjatok. Attól, hogy elmész orvoshoz, lehet tovább próbálkozni is, nem? Legalább egy rutin vérvizsgálatot kérjetek, abból sok minden kiderülhet, és pár óra az egész! Vagy pedig megnyugtat az orvos, mely szintén lényeges - erről a következő bejegyzésben lesz szó!

1 megjegyzés:

  1. Már lassan 3 éve, hogy sikertelenül próbálkozunk. Nem hittem hogy lehetséges, de eljutottam egy olyan állapotba, hogy már nem szeretek emberek közé menni(pl. boltba) mert nem bírom látni a terheseket, vagy a pici babákat. Szörnyü a tehetetlenség érzése, a hangulatváltozások, a sok várakozás, aztán megint csak megjön, sírás, megint reménykedés, hogy talán most... Keresem, kutatom a tippeket, praktikákat, kipróbálok mindent, hogy talán az segít... de eddig semmi.
    Az emberek azt mondják, hogy ne foglalkozzak vele, engedjem el. De azt hogy kell? Hogy lehet nem gondolni rá, amikor idöpontegyeztetés, ultrahang, esti hormonszuri, beültetés követi egymást hónapokon keresztül??? Hogy?

    VálaszTörlés

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van