2009. május 29.

Teendők teherbe esés előtt

  1. Dohányzás! Ha szeretnél teherbe esni, és dohányzol, azonnal hagyd abba! A nikotin 3 év alatt ürül ki egy dohányos szervezetből. Sajnos, erről már valószínűleg lekéstél, hogy terhesség előtt ez megtörténjen, de ha 1 évvel előtte nem is sikerül, 3 hónappal előtte mindenképp hagyd abba. És az nem kifogás, hogy én csak keveset szívok! Gondolj bele! Megéri, hogy a kisbabád beteg legyen? Vagy betegen szülessen? Ugye nem!
  2. Fogamzásgátló! Az orvosok azt mondják, hogy a mai gyógyszerek hormonjai 1 nap alatt kiürülnek a szervezetből (ezért is lehet therbeesni, ha kimarad egy gyógyszer). Elhiszem ezt nekik, de biztos, ami biztos alapon én azért 3 hónapot kihagytam.
  3. Vitaminok! Még mielőtt teherbe esnél, kezdj el szedni valamilyen vitamint, akár terhesvitamint. Ugyanis ha a szervezeted feltöltődik, az nagyban megnöveli a teherbeesés esélyét is. (A barátnőmnél bevált.) Emellett pedig, mint tudjuk, a kisbabák fejlődésénél az első pár hét meghatározó, főként az idegrendszer szempontjából, és nagyon nagy segítség, ha a vitamin már jelen van.
  4. Testsúly! A vitaminok mellett tartsuk szem előtt, hogy a teherbeesést befolyásolja a testsúlyunk is. Ugyanis könnyebben esnek teherbe azok, akiknek van egy kis súlyfeleslegük (főleg hastájékon). Ez pedig bizonyított tény. Viszont a nagy súlyfelesleg szintén megakadályozza a teherbeesést. Az ideális a 15-20% zsírréteg. Úgyhogy a modell alkatot egy kicsit feláldozva nasizzatok kedvetekre! (Csak halkan jegyzem meg, hogy büntetlenül csak most a teherbeesés, és a szoptatás érdekében szabad enni, vagy nasizni, ilyen soha többet nem lesz. Ésszerű keretek között használjátok ki!)
Kacsolódó cikkek: Terhesség és pajzsmirigy alulműködés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van