2009. május 16.

A terhességi tanácsok közt ne szelektálj!

- avagy Az "ElsőTerhesség.hu blogja" születése - 3. ok!

(Bár azt hiszem, ez inkább már a terhességi tanácsokhoz tartozik, de az előző bejegyzéshez kötődik, így itt említjük meg.)

Amikor meghallgatjuk, vagy egy könyvben elolvassuk mások tanácsát, tapasztalatait, ne szelektáljuk az információt. Ugyanis ha első gyermekünkkel vagyunk várandósak, nem tudhatjuk előre, hogy mi a fontos. (Amit valaki leír egy könyvben, vagy megosztja tapasztalatát, nyilván elég fontosnak tartja.) Néha számunkra lényegtelen kis szótöredék is fontos lehet a későbbiekben.

Sőt, ha már volt is korábban kisbabánk, akkor is halgassuk meg mások tapasztalatait, véleményét, ugyanis nincs két egyforma terhesség! Beszélgessünk sokat más kismamákkal, és ne arra törekedjünk, hogy minket hallgassanak meg. Hiszen a legtöbbet más várandós anyukáktól tudhatunk meg (Az okos ember más "kárán" tanul). Persze osszuk meg mi is másokkal tapasztalatainkat, főleg félelmeinket, mert egyrészt segíthetünk nekik is, másrészt lehet, hogy Ők tudnak segíteni a mi problémáinkon, ezért merjünk társalogni, kérdezni! A legtöbben azt a hibát követjük el, hogy csak azokat a megjegyzéseket hallgatjuk figyelmesen, ami számunkra épp aktuális, vagy mi is szembesülünk a problémával. Pedig lehet, hogy pár nap, pár hét múlva bennünk is felmerül a kérdés, és akkor eszünkbe jut: de mit is kell ilyenkor tenni?


A következő ok talán az egyik legfontosabb a kismamák szemszögéből. Nemsokára következik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van