2009. december 11.

Terhesség hétről hétre 32. hét

Kismama - Terhesség 32. hete

A terhesség 32. hetében méhe egyre inkább növekszik persze a baba növekedése miatt, mely egyre jobban fölfelé nyomja a rekeszizmokat, ez érzékennyé teheti a bordázat alsó részét. Természetes, hogy egyre többet foglalkozol a szülés gondolatával. Fog-e fájni a szülés? Mi fog történni? Mit kell csinálnom? Meddig tart a szülés? Egyre többször érzel méhösszehúzódásokat, s felmerül benned, hogy ez már a szülés-e? Mindezekre a kérdésekre egy később (de hamarosan) elkészülő bejegyzésben válaszolnék, a GYIK-FAQ (gyakran ismételt kérdések) szülés témakörben. Előzetesen csak annyit, hogy a szülésre tudatosan készülő kismamák sokkal könnyebben vészelik át a vajúdást, mint azok a kismamák, akik nem látogatnak semmiféle szülésre felkészítő tanfolyamot, vagy foglalkozást.


Baba - 32 hetes magzat

A baba mérete a terhesség 32. hetében 1,6 kg, hossza eléri a 40 cm-t. A baba arányaiban tekintve teljesen hasonlít a születéskori arányaihoz, bár most még vékonyka. Tüdeje teljesen kifejlett, ha most születne meg, nagyon jó esélyei lennének az életben maradáshoz. Nagyobb problémát az jelentené, hogy a hőháztartásához nincs még elég zsírréteg a bőre alatt, ezért még inkubátorba kerülne. A baba mozgása egyre erőteljesebbek, néha kellemetlenek is lehetnek főleg, ha a lábacskái beakadnak a bordák közé. Ilyenkor próbálj kinyújtózkodni, helyet adni neki, hogy a lábai kikerüljenek onnan.
Az orvos mindig vizsgálja, hogy a baba fejjel lefelé helyezkedik-e el. Ha nem, általában megpróbálják megfordítani, de a döntés orvosfüggő.

Kapcsolódó cikkek:



Előző hét: Terhesség 31. hét


Következő hét: Terhesség 33. hét

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van