2009. december 22.

Terhesség hétről hétre 35. hét

Kismama - Terhesség 35. hete

Mostantól fogva a legfontosabb számodra a sok-sok pihenés. Észre kell venned, hogy testednek nagy megterhelést jelent a baba a pocakodban. Lehet, hogy ezt Te nem is érzed, de próbálj minél többet feküdni, lábaidat felpolcolni.

A vizesedés igen számottevő ebben a terhességi szakaszban, a baba nagy súlya miatt egyre lejjebb helyezkedik el a medencédben. Ezzel kapcsolatban jó hírem van, megszűnik a légszomj és a gyomorbántalmak is kezdenek alább hagyni.

Viszont a rossz hír: az alvási nehézségek egyre gyakoribbak. Újabba félóránként kell a WC-re járni. A gyakori vizelési inert ebben a terhességi szakaszban az okozza, hogy a baba lejjebb ereszkedett és a húgyhólyagot mindig nyomja a baba, szó szerint rátelepszik. Próbálj lefekvés előtt kevesebbet inni. Gyakori a zsibbadás és a hátfájás is.

Ha még mindig dolgozol, kezdhetsz csomagolni munkahelyeden. A terhességi gyermekágyi segély (TGYS, vagy TGYÁS) a kismamának 168 napon keresztül jár (ha volt 180 napos biztosított jogviszonyod). Ezt szülés előtt 28 nappal jogosult kivenni. Ez az összeg a bruttó fizetésed 70%-a, de max. a minimálbér kétszeresének a 70%-a. Ebből csak SZJA-t vonnak..... Nos, ez a téma bővebb tájékoztatást igényel, erről írok majd másik bejegyzést

Baba - 35 hetes magzat

A baba esetében a terhesség 35 hetére az összese szerve kifejlődött, most leginkább a zsírrétegek lerakódása a legszámottevőbb és szembetűnőbb folyamat. Főként vállai környékére rakódnak a zsírrétegek, de még mindenhol dundibb lesz. Haja a terhesség ezen szakaszában rengeteget nő, valamint a kezén és lábán is növekszenek a körmök (elérheti az ujjvégeket is). A baba méreteit tekintve egyre nagyobb lehet a különbség a babák között, általában hetente 250 grammot szednek fel, most kb 2,15 g súlyúak lehetnek, és 44 cm hosszúak.


Kapcsolódó cikkek:



Előző hét: Terhesség 34. hét


Következő hét: Terhesség 36. hét

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van