2009. december 14.

Terhesség hétről hétre 33. hét

Kismama - Terhesség 33. hete


Légzésed még mindig nehézkes, próbálj egyenesen állni és ülni, éjszaka pedig emeld meg a felső testedet több párnával, hogy kicsit lejjebb essen a baba, és ne nyomódjon tejes súlyával a rekeszizmodra, mivel így teljesen elnyomod a tüdődet. Legmegfelelőbb pozíció a baloldaladon való fekvés, mind a baba, mind a saját végtagjaid megfelelő vérellátásához, valamint ez segíti elő legjobban az emésztést is. Terhességednek ez e jele egyébként a 36. héten fog elmúlni, amikor a baba leszáll a medencédbe.
Gyakoriak lehetnek a lábgörcsök, amit elsősorban magnézium ill. kalciumhiány okozhat. Ez ellen egyszerű pezsgőtablettával védekezhetsz, de kérj tanácsot az orvosodtól.
Egyre többet érdeklődsz a babák iránt is, mely természetes dolog. Próbálj barátkozni a feladatokkal, amik rád várnak.
A szülőszoba látogatás egyre elterjedtebb, Te is menj el, ha eddig nem tetted volna. Mi történik a szülőszoba látogatáson? A program egyébként elég hosszú általában, mindenféle eszközt, és helyszínt bemutatnak, amivel szülés közben kapcsolatba kerülhetsz. Ez azért is hasznos, mert már otthon felkészülhetsz gondolatban az eseményekre, és mikor belépsz ezekbe a szobákba, nem ijedsz meg, nem ér váratlanul semmi, és koncentrálhatsz a szülésre. Mindenképp próbálj meg részt venni!

Baba - 33 hetes magzat

A baba a terhesség 33. hetében eléri a 2 kg-os súlyt, és kb. 42 cm. Egyre többet érzed, hogy a baba ritmusosan rugdos. Nos ez nem más, mint a baba csuklása. A baba azért csuklik, mert egyre többet nyel a magzatvízből. A magzatmozgások száma egyre csökken, mert a nap nagyrészt átalussza. Különben sincs már túl sok helye a ficánkolásra, mert egyre kisebb a hely a méhedben.
A magzatvíz mennyisége a terhesség 33. hetében a legtöbb, ami ált. 1 liter.

Kapcsolódó cikkek:



Előző hét: Terhesség 32. hét


Következő hét: Terhesség 34. hét


Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van