2009. november 25.

4D ultrahang - Mikor?

A múltkori bejegyzésben volt szó arról, hogy vannak párok, akik szeretnének 4D ultrahang felvételt készíteni, és vannak akik nem, mert egyszerűen nem tetszik nekik ez a kép, vagy nem tudják, hogy van-e értelme, lényege, vagy milyen az.

Nos, ezt Neked kell eldöntened, én nem akarlak befolyásolni ebben, de szeretnék segíteni. Ugyanis ha eldöntötted, hogy szeretnéd, az 4D-s ultrahang időpontját jól meg kell választanod. Vannak ugyanis várandós párok, akik csalódnak, mert nem azt kapják, amit várnak, amit már láttak interneten. Ennek egyik lényeges oka, hogy nem a kellő időpontban mennek el erre a vizsgálatra.

Biztosan Te is feltettesd már a kérdést:
Mikor menjek 4D-s ultrahangra?


Nos, azt szokták ajánlani, hogy ne túl korán, mert akkor a baba még nem igazi baba, nem olyan kis hurkás, véznácska, nagyok a szemei, a fej-test arány még nagyon eltérő. Ugyanakkor szintén ne túl későn, mert nem alkalmas a 4D-s ultrahang az ún. babamozira a terhesség előrehaladott állapotában sem, mert nemcsak, hogy nem fér bele a baba egy felvételbe, hanem már olyan kicsi a hely odabenn, hogy nem is túl aktív, és már az arcáról sem tudnak egy jó képet sem készíteni, mert valami mindig eltakarja, stb, stb...


Úgyhogy szerettem volna ezt szemléltetni Nektek, s találtam is egy összeállítást, mely 4D-s ultrahang képeket mutatja be, hogy a terhesség x-dik hetében milyen az ultrahang felvétel, mennyire látszik jól a baba, mennyire fejlett, stb, stb. Remélem, ez segít Neked s eldönteni, hogy mikor kell 4D-s ultrahangra menni! A videon egyébként megfigyelhető az is, hogy a baba hétről hétre hogyan nő, egyre pufókabb a kis arca.

Video - 4D ultrahang a terhesség 16-36 hetében

1 megjegyzés:

  1. Tisztelt Doktor úr ! Én egy 4-5 hetes kismama vagyok,és fehér folyásom van .Ez mitől lehet? El fog múlni?

    VálaszTörlés

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van