2009. november 11.

Szex a 3. trimeszterben

Sokakban felmerül a kérdés, vajon szabad-e szeretkezni a harmadik trimeszterben is.

Nos, mint korábbi bejegyzésekben már megismertük, hogy szabad-e szeretkezni terhesség alatt hogyan hatnak a hormonális változások az első harmadban és második trimeszterben a női nemi vágyra. A harmadik trimeszter elején kb. a terhesség 30. hetében ismét hormonális változások következnek be, mely csökkenti a kismamák szexuális vágyát.

Emellett lényeges körülmény az is, hogy a kismama súlygyarapodása ebbe az időszakban már olyan nagy mértékű, hogy az már megnehezíti a párok szexualitását, nehezebb olyan pozitúrát találni, ami mindkettejük számára megfelelő. Emellett komoly gondot okozhat az is, hogy a kismamák többsége bálnának érzi magát. A fent említett problémára egyedül a párbeszéd az egyszerű, de nagyszerű megoldás. Közösen megbeszélitek, hogy mit gondoltok a szexről, egyáltalán van-e kedvetek hozzá, vagy az esetleges félelmeteket is megoszthatjátok egymással. A férfiak általában nehezebben nyílnak meg, Neked kell megpróbálni kezdeményezni a beszélgetést, min kell változtatnotok annak érdekében, hogy a szex, és a babavárásnak ez az időszaka is mindkettőtök számára örömteli legyen.

A harmadik trimeszter szexualitása egyébként gyakran áttevődik másfajta gyengédség, az összebújás, a simogatás területére, ami kiváló alkalom az új élethez való könnyebb alkalmazkodáshoz, beszélgetésekhez, tervezgetésekhez.

A harmadik trimeszter vége felé a párok a terhesség várva várt végét gyakori szexuális együttléttel próbálják meg előrébb hozni, - néha sikerrel, néha azonban mind hiába - mivel úgy gondolják, hogy a szexnek van szülést megindító hatása, mivel a kismama orgazmusa közben a méh összehúzódása másfajta összehúzódásokat is eredményezhetnek. Attól azonban a harmadik trimeszterben sem kell tartani, hogy a baba fejét megütik, ugyanis ettől a baba teljesen védve van. Az orvosok egy része szerint az utolsó hetekben megnő a fertőzések száma is, amiért egyébként az egész terhesség alatt a méhszáj bejáratánál található nyákdugó a felelős.(Hogy mi is az a nyákdugó? Kocsonyás, nyálkás, zselés anyag, néhol folyékony állagú, a színe lehet véres, barnás. Szülés előő szokott távozni, mely lehet szülés előtt két héttel is, vagy két fájás között, de az is lehet, hogy észre sem veszed, mert felhígul, és hüvelyváladékként távozik)

Kapcsolódó cikkek:

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van