2009. november 4.

Szex a 2. trimeszterben

A legtöbb kismama azt vallja, hogy a terhessége legszebb időszaka a 2. trimeszter. Ennek több oka is van:
- elmúltak az egész napon át tartó reggeli rosszullétek
- érzelmileg kiegyensúlyozott, teljesen fel van töltődve, vidám, boldog, tettre kész, fészekrakási vágy eluralkodik rajta
- mivel a testi változások még nem olyan szembetűnőek, a mozgást sem zavarja még és a kismama szexinek érzi magát!

És a hangsúly a szexi-n van! Kispapák, rajta! Ki kell használni az alkalmat! A kismama ugyanis nem csak hogy szexinek érzik magunkat, de szexuális vágyuk is soha nem látott szinten van. Mert nem csak, hogy vissza tért a terhesség előtti szintre, valószínű, hogy most sokkal nagyobb a szexuális vágya, mint terhesség előtt.

A kismamák szexuális vágyának fokozódásának okai a következők:
- a hormonális változások növelik a kismama libidóját
- a medence tájékon egyre fokozódik a véráramlás, így tehát a nemi szervekben is. Nedvesebb lesz a hüvely, és érzékenyebbé válik.
- a mellek, főleg a mellbimbó szintén érzékenyebbek, mint eddig. Olvastam már azt is, hogy egyes nők csak kismamaként élték át először az orgazmust
- ha valaki pl. nem kedveli az óvszert, most nyugodtan lehet mellőzni a használatát, hiszen most nem lebeg ott a fejünk fölött a nem kívánt terhesség, ebből következik a spontaneitás öröme is.

Azért a második trimeszter alatt is, - mint végig a terhesség alatt- a gyengéd szexuális együttléteket preferáljuk! Az akrobatikus elemeket is kerüljétek! Élvezd ki ezt a terhességed, nem kell türtőztetned magad, hallgass nyugodtan a testedre, és vágyaidra.

Valószínűleg ez az az időszak, ami a szexuális együttléteket tekintve a legkevésbé veszélyes a terhességre. Ugyanis se vetélést, se koraszülést nem idézhet elő. (a félreértések miatt, egyébként sem, de az ördög nem alszik). Az orgazmus egyébként összehúzódással jár, ami a későbbi időkben másfajta összehúzódásokat is elindíthatnak, de most ez még veszélytelen.

Pecsételő vérzés: Előfordulhat a szexuális együttlétek után pecsételő vérzés is, de kis mértékben ez sem probléma. Ennek is van oka ugyanis. Mégpedig az, hogy a terhesség alatt a méhnyakban sokkal több véredény van, és ha ez megsérül (mondjuk gyengéd érintésre is), akkor pecsételő vérzés következhet be. (Persze ha nem áll el, esetleg mennyisége növekszik, értesítsük az orvost.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van