2009. november 19.

Terhesség hétről hétre 27. hét

Kismama - Terhesség 27. hete


A terhességed 2. trimeszterének utolsó napjaihoz érkeztünk. A súlygyarapodás már jelentős, megváltozik egész mozgásod, testtartásod, hátad egyre jobban kezd fájni, estére bedagadhat a lábad... Soroljam még? Igen! Sajnos még sorolnom kell, ugyanis a második harmad vége felé kezdődnek ismét a terhességgel együtt járó jelek, erre az időszakra jellemző panaszok, terhességi tünetek. Ezek közül a leggyakoribbak a gyomorégés, szorulás, aranyér, légszomj, alvási nehézségek, vizelet tartási problémák, stb, stb, de ezeket a tüneteket részletesen ismertettem a Terhesség jelei tünetei a 9 hónap alatt című bejegyzésben, és a Ritkán előforduló terhességi tünetek című cikkben megtalálhattok.

Ilyenkorra már teljesen rendszeressé válhatnak a fájdalommentes keményedések, főként járás közben. Próbálj meg mostmár napközben is pihenni, ha dolgozol lazíts néha fél órákat!


Baba- 27. hetes magzat


A baba mérete a 27 terhességi hét végén: 900 g és 36 cm súly.
Egyébként a baba mája, immunrendszere tüdeje működőképes, ha most megszületne, 70-80% körüli eséllyel életben maradhatna inkubátorban. Bőre még mindig ráncos.


Kapcsolódó cikkek:
Előző hét 26. hetes terhesség

Következő hét 28 hetes terhesség


Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van