2009. november 14.

Mikor Tilos a szex ?

Mint a korábbi bejegyzésekben írtam, a terhesség alatti nemi érintkezésnek és szexnek nincs semmi akadálya, amennyiben a terhesség normális terhesség, és nincs komplikáció. Amennyiben ez mégis fennáll, az orvossal kell megbeszélni, hogy mindenféle nemi érintkezéstől tartózkodni kell, vagy esetleg csak az első pár hónapban legyetek óvatosabbak, vagy hogy valójában mi a baba számára a legbiztosabb.

Esetek, amikor korlátozni kell a szexet:

- Korábbi terhességek esetében spontán vetélés történt, esetleg sorozatos, többször megismétlődött a  vetélés
- Korábbi terhesség koraszüléssel végződött
- Jelen terhesség esetében fennáll a koraszülés esélye
- A várandós kismama veszélyeztetett terhes
- Hüvelyi fertőzés esetén
- A terhesség folyamán a kismama vérzést tapasztalt
- A terhesség folyamán erős alhasi görcsök, derék-, vagy medencetáji fájdalom, görcsök léptek fel
- Nyitott a méhszáj
- Szivárog a magzatvíz, esetleg megrepedt a magzatburok
- Kilökődött a nyákdugó

- Az orvosi szakirodalomban szerepel az is, hogy a terhesség alatti túlzottak aktív szexuális élet növeli a spontán vetélések számát, ez azonban nem maga az aktus miatt van, hanem a gyakori érintkezések következtében kialakuló gyulladások, fertőzések következménye.
- Az orvosok egy része a terhesség utolsó időszakában már nem tanácsolja a szexet, mert a kismama orgazmusa következtében az összehúzódások megindíthatnak másfajta összehúzódást is, ami koraszüléshez vezethet. Persze ha már itt az idő, és a baba még nem akar jönni, sok pár gyakori szexuális együttléttel próbálja "beindítani a szülést". Hogy ez valóban így van-e, azt jelenleg is kutatják az orvosok, egy biztos, hogy a spermiumban van egy olyan anyag, amit az indukcióhoz is használnak Mivel a szülést követően hat hétig nem ajánlott a nemi érintkezés, még jó is, ha kihasználjátok az utolsó lehetőségeket!

Jó tudni:


Terhesség alatt gyakori és teljesen normális, ha a kismamának az orgazmusa után alhasi görcsök lépnek fel, mely pár percig tart, esetleg pecsételő vérzés is előfordulhat. De ha az alhasi görcsök nem múlnak el, vagy nagy a fájdalom, vagy vérzés lép fel, és az nemcsak pecsételő vérzés, azonnal hívni kell az orvost.

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

7 megjegyzés:

  1. Egy kérdésem lenne 28 hetesen még megengedett a szex ha nincs komplikácio

    VálaszTörlés
  2. Ha nincs semmiféle komplikáció, tulajdonképpen az utolsó hetekben is megengedett a szex. Van, aki az utolsó napokban is kihasználja a lehetőséget, (gondolván a 6 hetes megvonásra :D). Szóval normális lefolyású terhesség esetén semmi akadálya a szexnek a terhesség teljes időszaka alatt. (Bár egyes orvosok nem ajánlják, mások szerint viszont semmi akadálya. ) Sőt, a kismamák nagy része ebben az időszakban a második trimesztertől kezdve egyre inkább kedvet kap a szeretkezéshez (a többi szex a terhesség idején cikkben leírtak miatt)

    VálaszTörlés
  3. Most vagyok 23 hetes terhes, és kb. 1 hete képtelen vagyok az orgazmusra. A párommal nagyon jó szexuális életünk volt terhesség előtt, az első trimeszterben még könnyebb volt kielégülni, mint terhesség előtt, a másodikban ugyanolyan volt, mint előtte (minden nap szeretkezünk), és most itt a harmadik küszöbén, a vágyam megvan, de ha együtt vagyunk, kb. nem érzek semmit. A férjem nagyon megértő, de nekem ez felettébb megterhelő. Nagyon félek, hogy mostantól ilyen leszek, és örökre elveszítettem 1 nagyon fontos dolgot....Ez normális terhesség során? Szülés után helyreállnak a dolgok?...

    VálaszTörlés
  4. Szia kismama!

    Ne aggódj, ez teljesen természetes. A hormonok a terhesség során folyamatosan változnak, ami teljesen befolyásolja az orgazmust is. Ha nem úgy megy, nem kell erőltetni, próbálj egy kis időt adni magadnak, mert az is lehet, hogy már annyira görcsösen szeretnéd, hogy sikerüljön, hogy azért nem jön össze. Próbáld úgy felfogni, hogy ha nem sikerül, hát nem! Terhes vagy, ez velejáró, - ha pedig sikerül, még jobb! Beszéld ezt meg a pároddal is, hogy nem kell ebből most nagy ügyet csinálni, csak lazán! És biztos, hogy nem fog örökre így maradni!

    VálaszTörlés
  5. 7.hétben járok,és az orgazmus után általában 1-2perc alhasi görcs lép fel.ilyenkor lehet folytatni a szeretkezést vagy inkáb hagyjuk abba?

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok,
    én azt nem tudom soha elképzelni, hogy terhessexnél mi lesz a nyákdugóval??? Hiszen az ott van a méhnyakban, amit a pénisz simán elér. Felnyomja? :)

    VálaszTörlés
  7. Sem a méhszáj tágulása, sem a nyákdugó kilökődése után NEM TILOS a szex, 37. hét utàn. Plàne, hogy sokan èszre sem veszik egyiket sem.

    VálaszTörlés

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van