2009. november 1.

Szex az 1. trimszterben

Az első időszak alatt a kismamák többsége fáradt, kimerült, óriási az alvásigénye. Szintén jellemző a terhesség 1-3 hónapjára a hányinger, émelygés, reggeli rosszullét, szédülés, hányás. Mindehhez még hullámzó érzelmi változások is csatlakoznak. Hát csoda, ha nem a szex jár az eszünkben?

Emellett a kismama szervezetében végbemenő hormonális változások a nemi vágy csökkenését is eredményezik. Már megint a természet csodája! Ugyanis a baba számára is az első három hónap a legkockázatosabb, és a természet a kismama libidójának csökkenésével védi a babát ! Persze normális terhesség esetén nincs tiltva a szex az első trimeszterben sem, de azért próbáljátok meg a szexuális együttlétek lágyabb, érzékibb formáját követni, és az erőteljesebb szextől óvakodjatok.

Az sem csoda egyébként, ha egyáltalán nincs kedved a dologhoz, valószínűleg párod is hasonlóképpen érez, az első trimszterben a kispapa szexuális közeledése is lecsökken. Hiszen most mindentől óv téged, vigyáz rád, s mindkettőtöknek van mit feldolgozni, mert azért egy tervezett terhesség is nagy érzelmi megterheléssel jár.

Meg kell azonban említenünk, hogy egyes orvosok még mindig nem tanácsolják a szexet a terhesség első harmadában a spontán vetélés miatt főleg akkor, ha a párnak korábban már volt ilyen vetélése. Ebben az esetben azonban ügyeljünk arra, hogy az orgazmust is kerüljük, hiszen a méhösszehúzódások másfajta összehúzódásokat is elindíthatnak. De arról, hogy a terhesség alatti szexet mikor kell korlátozni, majd még egy külön bejegyzésben lesz szó.

2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy szóba került a terhesség alatti szex is! Remélem, nemsokára hallhatunk a harmadik trimeszter alatti szexről is, és volna egy kérdésem. Terhesség alatt az orális szexnek van valami kockázata?

    VálaszTörlés
  2. Az orális szexnek terhesség alatt vannak kockázatai, nemsokára elkészül az erről szóló bejegyzés is.

    VálaszTörlés

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van