2009. november 22.

Terhesség hétről hétre 28. hét

Kismama - Terhesség 28. hete

A baba számára odabenn egyre kevesebb a hely, nem tud már ficánkolni pocakod egyik oldaláról a másikra vándorolni, ezért kevesebbet mozog, de a mozgásokat egyre erőteljesebbeknek érzed. Ajánlatos egyre többet pihenni napközben is. Az utolsó harmadra jellemző problémák, mint emésztési zavarok, aranyér, visszér, lábdagadás, keményedések mindennapossá válhatnak. Sőt, tüsszentéskor vagy köhögéskor vizelettartási problémákkal is szembe kell nézned. Ez szülés előtt és után is jellemző, próbálkozz intimtornával és a Kegel-gyakorlatokkal.

Baba- 28. hetes magzat

A baba eléri az 1 kg-ot, és a 37 cm-t. Mostantól, ha megszületik, egyre nagyobb esélye van az életben maradásra a mai modern tudomány segítségével. A kisfiúk heréi a terhesség 28. hetére már biztosan leszálltak. A bőre alatti zsírréteg egyre vastagabb, így egyre kisbabásabb. Szeme fejlődése befejeződött, szempillái már teljesen kinőttek, az arcvonások is teljesen láthatóak az ultrahangon, ahol egy képre már nem biztos, hogy elfér baba. Beszélj, énekelj minél többet a babának, mostmár ismeri a hangodat, mond a kispapának, hogy ő is beszéljen közel a hasadhoz, és várjátok a baba reakcióját.

Kerestem nektek néhány érdekes videót a terhesség alatt készített 4D-s ultrahang felvételek között. Az első ilyen ultrahang felvételen az látszik, ahol a baba nyitogatja a száját. (28 hetes magzat)





Az ultrahangon egy 28 hetes terhesség látható, ahol a bab kinyitja a szemét.




Ezen az ultrahangon pedig a baba kinyitja a szemét és szopja a hüvelyk ujját.



Arról, hogy a 4D-s ultrahangot megéri-e elkészíttetni, megoszlanak a vélemények. Talán segít jobban elképzelni, és átérezni, hogy tényleg egy kisbaba lakik a pocakodban és nemsokára anya leszel, illetve szülők lesztek. De sok pártól hallottam, hogy egyáltalán nem voltak megelégedve azzal, amit láttak, s vannak, akik nem is mennek 4D-s ultrahangra, mert nem tetszik nekik a felvétel. Ha kétséges a baba neme, nehéz megállapítani a hagyományos ultrahanggal, akkor mindenképpen ajánlom nektek, vagy bármiféle probléma felderítésében is segíthet (de erre ne kerüljön sor).

Kapcsolódó cikkek:
Előző hét: Terhesség 27. hét
Következő hét: Terhesség 29. hét

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van