2009. október 23.

Mikor mozdul meg a baba?

Hogy mikor mozdul meg a kisbaba, az kismamánként változó.Azt mondják, hogy korábban, kb. a terhesség 16. hete körül csak azok érzik, akik már voltak kismamák, már szültek, mert Ők tudják, mire kell figyelni. Az elsőterhes kismamák általában a terhesség 20. hetében szokták megérezni. Én az első babával is megéreztem 16. hetesen, mikor megmozdult. Csak tudni kell, hogy mire figyelj oda.

Nyilván való, hogy már nagyon várod, hogy mikor mozdul meg a baba, és figyeled a jeleket. Minden kismama máshogy írja le ezt az eseményt.


Milyen érzés, ha megmozdul a baba?

Van, aki halacska ficánkolást érez, vagy kiskukachoz hasonlítja, vagy olyan, mint egy bizsergés, van aki csiklandozásnak írja le, s van, aki ahhoz hasonlítja, mintha bélmozgás lenne. Az igaz, hogy ha tényleg első terhes vagy, nem vagy benne biztos, hogy a baba mozgását érzed, de érzel valamit. Én sem voltam benne biztos először, hogy a baba mozgását érzem, tényleg olyan, mintha szélmozgásokat éreznél. De mivel ugyanaz az érzés később erősebben, és erősebben jelentkezik, nyilván való, hogy már korábban is a baba mozgását érezted.

Mire kell figyelned?

A babák gyakran este a legaktívabbak, amikor fáradtan lefekszel és TV-t nézel, Ő akkor "indul be". Próbáld meg, hogy kényelmesen elhelyezkedsz, és figyelj! A hasad legalján, a szeméremcsont fölött kb. 1-2 cm-rel kellene érezni a babát.

1 megjegyzés:

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van