2009. október 26.

Terhesség hétről hétre 19. hét

Kismama

A kismamák a terhesség 19. hetében egyre kiegyensúlyozottabbá válnak. A baba a kismama pocakjában egyre többet ficánkol, ami új érzés lévén valahányszor örömmel tölti el a kismamát. Sokakban ilyenkor tudatosul valójában a terhesség és anyává válás gondolata. Nagy probléma lesz a kismama terhes ruhatárának kialakítása. Probléma ugyanis, hogy a terhesség ezen szakaszában már biztosan új ruhákat kell vásárolnod, de kedvezőbb volna, ha olyan ruhákat választanál, ami még a terhesség későbbi szakaszában is hordható volna, noha az időjárás igencsak meg fog változni akkorra.

Baba

A kislányoknál a petefészekben megjelennek a petesejt kezdemények, a kisfiúknál pedig a hímvessző avatatlan szemeknek is jól látható az ultrahangon. A terhesség 19. hetében a tejfogak csírái mögött kezdenek kialakulni az állandó fogak csírái is. Ennek megfelelő kialakulása érdekében ügyeljünk az elegendő kalcium bevitelre, és folyamatosan járjunk fogászati ellenőrzésre is. A baba már elég sokat iszik a magzatvízből. Ennek feldolgozásához bele gyomornedvet választ ki, veséje megszűri, és a vizeletet kiüríti a magzatvízbe, mely 3 óránként teljesen kicserélődik. A baba mérete 22,5 cm, súlya 230 g.


Orvosi vizsgálatok

Ha szeretnél 4D-s ultrahang felvételt készíttetni, mostantól kb. a 23-25 hétig a legalkalmasabb, hiszen még van elegendő helye, megfigyelheted a ficánkolását, mozgását, grimaszol, szopja ujjacsjáit, tekereg, és egy képen elfér a baba.

Kapcsolódó cikkek:

Előző hét: Terhesség hétről hétre 18. hét

Következő hét: Terhesség hétről hétre 20.hét

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzászólásokat itt tehettek: Írd meg, ha tetszett, vagy ha nem, esetleg kérdésed van